X9 Owners & Riders Club
August 20, 2019, 16:18:57 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: New member confirmation emails may not be going out so keep checking back using the log on details you asked for.
 
   Home   Help Website Gallery Login Register Donate  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Boot lock on xevo  (Read 3378 times)
macker19
CBT
*
Offline Offline

Posts: 97


« on: December 14, 2010, 16:45:42 »

Hi guys. Having a problem with the boot lock on my xevo. It won't open with the remote on the key. I have to open it manual. Has anyone got a idea what the cause might be
Logged

09 midnight blue Xevo 400ie
loonymoon
Cafe Racer
***
Offline Offline

Posts: 1577


Ex- Xevo pilot


« Reply #1 on: December 14, 2010, 17:16:46 »

Does the remote open the seat or not? If not then the battery may be dead - or perhaps just need jiggling a bit. Sometimes happened on my X8, I don't have a remote for my Xevo (they don't supply them with newer ones any more) so I don't have that problem any more!!
Logged

Scooterless now :-(

ex- XEvo 400 owner
Dave Milnes
Administrator
Stunt Rider
*****
Offline Offline

Posts: 20657


Fylde Coast


WWW
« Reply #2 on: December 14, 2010, 17:26:12 »

Doesn't the remote function go to sleep after a while of inactivity? If the bikes not been used for a few days or weeks maybe it's this?
Logged

2004 X9 500 Evo in YELLOW - 2018 Honda Forza NSS300
Anderton 2004, Pen-y-cae 2005, Matlock 2006, Hay on Wye 2007, Minehead 2008, St Florence 2010, Newent 2011, North Kyme 2012, Betsw-y-coed 2013, Hardraw 2014, Parkend 2015, Whitby 2016, Mundesley 2017, Derby 2018, Telford 2019.
loonymoon
Cafe Racer
***
Offline Offline

Posts: 1577


Ex- Xevo pilot


« Reply #3 on: December 14, 2010, 18:51:00 »

Think it does actually, BarryG would know. I never realised that was the issue with the X8  I thought it was just a dodgy remote. However if you've turned the ignition on the remote should work again.
Logged

Scooterless now :-(

ex- XEvo 400 owner
macker19
CBT
*
Offline Offline

Posts: 97


« Reply #4 on: December 15, 2010, 00:41:51 »

It was working yesterday and then today I tried to open the boot and it won't work. I even put a new battery in the remote in case it was dead and still nothing
Logged

09 midnight blue Xevo 400ie
barryG
CBT
*
Offline Offline

Posts: 55


« Reply #5 on: December 15, 2010, 10:04:24 »

Its supposed to go to sleep after 48 hours, then will work again if you insert the key, turn on ignition and then off and remove key! In practice mine goes to bed after around 24 hours.
Logged
macker19
CBT
*
Offline Offline

Posts: 97


« Reply #6 on: December 15, 2010, 11:27:48 »

I have tried all that but nothing. Any other ideas guys
Logged

09 midnight blue Xevo 400ie
loonymoon
Cafe Racer
***
Offline Offline

Posts: 1577


Ex- Xevo pilot


« Reply #7 on: December 15, 2010, 15:40:15 »

Hmm, that's a pain. Dunno really, perhapsa  loose or bad connection from the battery in the remote? I found once with the X8 that if I jiggled the battery about it worked again?
Logged

Scooterless now :-(

ex- XEvo 400 owner
barryG
CBT
*
Offline Offline

Posts: 55


« Reply #8 on: December 15, 2010, 21:56:28 »

Have you tried your second key?
Logged
macker19
CBT
*
Offline Offline

Posts: 97


« Reply #9 on: December 15, 2010, 22:03:10 »

I only have 1 key and the master key. I don't think the problem is with the key I think there might be a loose wire or something like that. I'll bring it back to the dealer and get him to sort it. Thanks
Logged

09 midnight blue Xevo 400ie
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!