X9 Owners & Riders Club

The X Files ~ The Piaggio X Series => XEvo Specific Stuff => Topic started by: macker19 on January 01, 2013, 15:41:56



Title: Immobiliser question
Post by: macker19 on January 01, 2013, 15:41:56
Hey lads. Is it possible to remove an immobiliser from an Xevo r can u turn it off.
 Happy new year to all.


Title: Re: Immobiliser question
Post by: Dave Milnes on January 01, 2013, 17:46:01
No. If it was it wouldn't be much of an immobiliser. Even if you bought a new ECU it would not work without introducing a master key and transducer chip.


Title: Re: Immobiliser question
Post by: jjprivate on January 01, 2013, 18:45:53
Hey lads. Is it possible to remove an immobiliser from an Xevo r can u turn it off.
 Happy new year to all.

Malossi has ECUĀ“s for the X9 without immobilizer


Title: Re: Immobiliser question
Post by: julian on January 01, 2013, 22:31:57
For the 125, but not much use for an Xevo 400!


Title: Re: Immobiliser question
Post by: Dave Milnes on January 01, 2013, 22:40:46
Malossi has ECU´s for the X9 without immobilizer

That's only for the carburettor 125-200cc models. Also it's generic so will probably be less than optimum on anything it's used on.
Being Malossi it will also probably wear out rather quickly too.


Title: Re: Immobiliser question
Post by: billywyse on January 26, 2016, 20:49:57
 Hi guys.Question  about the x9 evo immobiliser,is the immobilizer activated when you pull out the ingnition key,do you have to have the key in a certain position .asking because tonight I took out the key and the red light did not flash and then it would not start,after keeping trying and nearly flattening the battery it kicked into life when I withdrew the key the red light started to flash what did I do wrong.


Title: Re: Immobiliser question
Post by: Dave Milnes on January 26, 2016, 21:42:53
Read this...
http://www.x9ownersclub.co.uk/forum/index.php?topic=24887.0


Title: Re: Immobiliser question
Post by: Mike H on January 27, 2016, 16:50:37
Coincidentally I was just reading about this for the X10, if no flashes at all when turned 'off' it's probably a power supply problem, check connector plug pins and wiring for the ECU. (?)




Title: Re: Immobiliser question
Post by: Dave Milnes on January 27, 2016, 19:28:48
Also on the X9 there is a fuse for the ECU and another for the immobiliser tucked out of sight under the LH tail light. These can get corroded and if not passing a full current could cause the problem you described. The main plug into the ECU is substantial, clip fit and out of harms way and I'd be wary of touching it unless the battery was disconnected first.


Title: Re: Immobiliser question
Post by: Trickygee on January 27, 2016, 20:23:34
Nope it's in the EFI ecu unit on the Ie. can't be done its one big jolly expensive item an all please don't mess around with it I can vouch for the pain and expense this will cause first hand have you got a problem and not got the red flip out key?


Title: Re: Immobiliser question
Post by: billywyse on February 07, 2016, 11:39:17
hi, dave regarding your reply in this topic,my LH tail light blew when having my starting issue,started the scooter up five days ago(first push of button)yesterday morning sat 6/2/16,started first push of button after sitting in quite cold weather for four days,let it run until up to temp.changed the bulb,the scooter started after a few seconds stopped and now will not start.where is this fuse located near this Lh taillight.as this maybe my problem.
                         regards billy.(x9 500 evo 2005 owner)